Sider

onsdag 27. mai 2015

Ideen om å padle Norrbotten på tvers


Av Morten

Storfamilien var samlet i stua en kveld tidlig i 2015 da spørsmålet om årets sommerferie dukket opp.

Utfordringen var å finne på noe nytt for en gangs skyld. Husets herre (altså jeg :-) )ble utfordret til å komme med en ide. Ideen var helsprø nok til umiddelbart å falle i smak; padle Norrbotten på tvers!

Storfamilien består av mamma Cathrine, pappa Morten, eldste sønn Sebastian, yngste sønn Martin, og eldste sønns kjæreste Ine. En om ikke broket forsamling, så i alle fall med forskjellige forutsetinger for å være tre uker på tur. Enkelte er mer urbaniserte enn andre kan man vel trygt si.

Ruta vi har tenkt å padle er nesten 40 mil på innsjøer og elver fra den svenske fjellheimen til Luleå ved kysten. Hele ruta hadde jeg fra før gransket ved hjelp av Google Maps, og turen ser gjennomførbar ut. Ruta er også foreslått på det svenske padleforbundet sine hjemmesider, noe som betyr at dette kan bli en realitet. Vi er plutselig ett skritt nærmere!

Premissene ble vi enige om, og en grovplan med blant annet datoer og utstyrsbehov ble lagt frem. Vi har ikke kanoer, og vi mangler en del spesifikt utstyr til en slik tur. To generalprøver mener vi at vi må ha slik at vi rekker å gjøre de elementære og viktigste erfaringene i trygge omgivelser. Og da med mulighet for hurtig retrett med kanoårene mellom beina og retur til dusj og seng dersom behovet skulle oppstå. Det kan kanskje virke banalt, men ting som er selvsagt for mange er ikke nødvendigvis det før man har opplevd problemet selv - for eksempel behovet for vanntette pakkeposer til alt. Og da mener jeg ALT. Alt du tar med må enten tåle å ligge i vann eller være pakket 100% vanntett. Punktum.

Frøet er sådd, og turen skal bli en realitet. Planleggingen er i gang, og prosjektet kommer nærmere en realisering for hver dag som går!

kilde: www.kanotguiden.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar