Sider

tirsdag 23. juni 2015

Det regner kjøttboller! (Nesten...)

I dag har vi hatt en fantastisk dag! Helt til det begynte å regne som om at himmelen skulle ramle ned!!!  Takk gode Gud for Ortlieb vanntettbagger!!!

Vi startet økta med bæring/ trilling av kano og utstyr 1,6 km. Varmt og godt, men overskyet. Etter å ha padlet i ca 15 minutter kom vi til Stora vattenfallet som kommer ut i Vatnet Langas. Før i tida, før vannet ble reguler var det vist nok et fantastisk syn. Plutselig kom Lapponia senteret til syne. Et senter som vist nok åpnet i år. Her har de utstilling om naturen, dyrene og tradisjonene i området. De hadde mulighet for overnatting, men for oss var det særlig en ting som fristet; Cafeen! Stemninga sto i taket da mat, brus og is stod på bordet :-) Senteret er verdt et besøk om man drar forbi. 

Det er vakker natur rundt oss her. I dag var det også helt vindstille. Men så begynte det å regne... Begge veier! Regnet traff vannet og spratt opp igjen!!! 
Vi måtte ha en liten matpause, men gutta fant fram en presenning, og vips kunne vi i allefall få le over hode. Knekkebrød og brødskiver ble ikke våte, og stemninga var upåklagelig. Da vi kom ned til vannet var Ally kanoen lagt på drift :-) En liten redningsaksjon ble iverksatt. Han "Hasle" ble satt på vannet, og det ordna seg raskt. 

Nå sitter vi i teltet og fyrer for livet for å tørke klær. Vi har hatt real turmat til middag. Jeg spiste kjøttsuppe. Den kan anbefales!


Må avslutte med å fortelle en artig historie
fra i går kveld :-) Plutselig hørte vi et smell fra naboteltet etterfulgt av litt mindre pent språkbruk. Den ene pølsa inni liggeunderlaget til Sebastian eksploderte. Vel, situasjonen var foreløpig kontrollerbart. Så ett nytt smell og litt mere ufine gloser. Så kom det relativt tørt fra teltet etter at jeg dristet meg til å spørre hvordan ståa var; " det er som å ri på en føkkings ponny". Vi lo så vi skreik. Etter enda et smell var løpet kjørt, så natta ble tilbragt på nesten et helt liggeunderlag. Sebastian ringte til Komplett fritid og lurte på om de kunne hjelpe han. Og for en fantastisk service de gav oss! Det er en herlig gjeng som jobber der! Hadde det ikke vært for at fortolling mellom Norge og Sverige hadde tatt så lang tid hadde de sendt nytt underlag ASAP! Grunnen til at det ikke ble sendt var fordi Sebastian vurderte det slik at det kom til å ta så lang tid å få underlaget at de ikke behøvde å ta seg det ekstra bryet. 

Enda er nettet begrenset. Men så snart sivilisasjonen kommer nærmere blir det masse flotte bilder. 

Riktig god natt alle sammen!

1 kommentar:

  1. Artig å følge ,ed dere på turen. Kos dere videre. Klem

    SvarSlett