Sider

mandag 6. juli 2015

Det blåser motvind fra alle kanter...

...og høljeregner!!! Litt av en dag med andre ord! 

Det vil si, dagen startet kjempeflott! Vi var så heldig å få overnatte på eiendommen til et trivelig ektepar med en nydelig valp, egne høner, en hanefar (som våknet kl 04.00) og en kjælegris som heter Pelle. 


Da kona i huset så at det var liv i leiren kom hun ned med nykokte egg fra hønene, og salat fra hagen! Utrolig hyggelig! Vi ble kjempeglade! Det smakte så godt! 


Etterhvert var det tid for å komme seg videre. Vi hadde bestemt oss for å ha 7 økter i dag. Det kom til å bli to bæringer. Med en kraftig motvind satte vi igang. Det var tungt! Vi sneglet oss avgårde i 3 km i timen! Det var da vi innså at det kom til å bli en laaaaaaang dag...

Den første pausen var deilig!


I le varmet sola godt! 


Kjærestene koste seg på gresset, og nøt en velfortjent ti minutters pause. 


Ine fyller på maskinen med litt godt. Det er viktig å passe på å spise jevnt. Spesielt når det er litt tunge forhold. Kruttet brennes raskt om man ikke passer på. 


Her er første demning før Boden. Enda er været lekkert, selv om vi har motvind. Akkurat her var vi i le, og hadde litt bedre forhold, ellers hadde jeg ikke fått tatt noe bilde :-)


Etter enda ei økt hadde vi en ny pause før aller siste bæring på denne reisen. 11 bæringer i alt. 


Først måtte vi under en bro, med klar beskjed ;-)


Etter litt baling kom vi oss på veien. Da hadde vi tatt kanoene opp i hagen til et gammelt ektepar. Mannen i huset fortalte oss den enkleste veien tilbake til elva. 
Her er den aller siste demningen og kraftverk. 


Etter tre økter til måtte vi bare søke ly for regnet. Det regner helt enormt! Alt er pissbløtt. Jeg trøster meg med at i morgen, etter 4-5 økter er vi framme i Luleå! Det passer oss ganske bra, for vi er relativt lei og utålmodig nå! Vi lider av "siste dager av turen" syndromet ;-)


Martin er sliten og har sovnet som en stein, selv om enda en sveis har gått opp på underlaget hans. Nå har han fått seg hest ;-) 


Til tross for dårlige forhold stort sett hele dagen har vi bevegd oss ca 30 km. Akseptabelt og godt jobba av alle!

God natt alle sammen! Vi snakkes :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar