Sider

onsdag 24. juni 2015

En spennende dag!

I dag avsluttet vi padleturen og har kommet inn i Store Lulevatnet. Nok en grå og regntung dag. Motivasjonen har vært laber. Det gjør noe med humøret når man er våt, våtere, våtest, og vet at det venter mange runder med padling før vi kan parkere kjærra og ta kveld. I morgen er det ventet masse vind og mye regn, så vi blir liggende i leiren til vinden løyer og det verste regnet har gitt seg. Det går bra for vi ligger godt forran skjemaet. 


Når man ser helt bort fra den litt tunge delen av turen må jeg også tilføye at dagen har vært spennende til tross. Da vi dro fra Bjørkudden i morges, der vi hadde leir i går, kom vi i snakk med noen trivelige folk som virkelig bor "der ingen skulle tru at nokon kunne bu"!! Han vi snakket med kunne informere om at vi kom til å møte et elvestryk et stykke borte på vannet. Men vi kunne kanskje komme oss videre ved hjelp av dyttevogner på togskinner. Denne togbanen skulle ligge synlig fra vannet og kom til å frakte oss forbi fossen. Togbanen ble bygd rundt 1920 for å på en enkel måte få fraktet materialer og utstyr forbi denne elva som heter Jaurekaska, og videre i båter for å bygge opp demningene vi hadde passert tidligere. 


Spennende, tenkte vi! Da kom vi til å slippe så mye bæring og baling i terrenget og langs vei. Vi padlet med friskt mot, kom til elva, fant ut at den ikke var paddlebar for oss, og begynte å lete etter togbanen. Vi forvillet oss inn i ei stø, og der ble det rimelig grunt etterhvert. Martin og Sebastian så ikke mørkt på det, og bestemte seg for å gå tur med kanoene med oss i :-) 


Etter å ha surret rundt på vannet og leita etter denne banen i 1 time og 30 min, minst, fant Sebastian togstasjonen. 


Det var så utrolig stilig å gå langs jernbanen inne i skogen! En super måte å komme oss fram på. 


Nå er det natt, og jeg er stuptrøtt! Gleder meg til å krype i posen! 

Jeg fant ut at om jeg foreløpig tar litt mobilbilder får dere sett litt fra turen også. Kvaliteten er så som så, men skit det samme ;-) Det blir bedre! Bare vi får mere nett å boltre oss på :-) 

Nattaklem fra oss! 
2 kommentarer:

  1. Fantastisk gøy å følge dere. Lykke til videre!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du er med oss på tur Leif-Inge :-)

      Slett