Sider

lørdag 4. juli 2015

Vi seiler videre!

I dag gikk det trått å komme igang. Det regnet uten stans, og de våte klærne fra dagen før var ikke tørre enda! Vi satt lenge i teltet og spiste frokost. Det var koselig :-) Kl 11.20 var vi igang. Da var neste mål Harads for handling av proviant for de neste dagene. 


Vi padlet 15 km på tre runder, og rakk akkurat Coop næra. Der handlet vi med begge hendene på fem minutter. Etterpå var det pizza og burger på stedets pizzarestaurant. 


Etterpå spiste vi is og drakk kaffe bensinstasjonen.


Etter to og en halv time var båtene på vannet igjen. Det begynte å klarne opp, og vi kunne endelig se snev av blå himmel! Turen videre var fantastisk flott. 
Plutselig kom hele regnbuen fram. Et nydelig skue!


Fra å ha padlet i "ødemarka", har vi gradvis kommet til mere folk og hus. Det ligger massevis av flotte små hytter langs elva. Noen vinker, og ønsker oss god tur. Det er helt supert!


Da det sluttet å regne slapp vi ut fiskesnørene. Vi hadde prøvd litt sporadisk før uten hell, men i kveld hadde Sebastian fiskelykken med seg og dro iland en flott abbor og ei gjedde. Kjempeartig å endelig få noe på kroken! Fisken ble gjort opp, og stekt. Dette er uvant fisk for oss, men det smakte kjempegodt! 

Etter å ha lagt bak oss ca 32 km var det tid for å finne leirplass. Som nevnt tidligere har det blitt ganske tett med hytter of hus langs store Lule elv, så Morten og Martin gikk å banket på et hus som så trivelig ut. Der introduserte de oss, og spurte om vi kunne slå leir nede langs elva godt unna deres hjem. Det var helt iorden. Familien tok godt mot oss og syntes prosjektet vårt hørtes spennende ut.  Vi måtte bare spørre om det var noe de kunne hjelpe oss med. Utrolig trivelig å møte på slike gode mennesker! 

Da vi endelig hadde fått slått leir og det var tid for å etablere seg i teltet for å sove, skjedde det enda en gang...da var det nemlig Martins liggeunderlags tur til å si "poff". Den ene sveisen røk på dette underlaget også! Superkjedelig!!! Martin tok det med et smil;" æ har alltid hatt lyst på hest, men ponny får dug!". 

Natta alle sammen. Vi snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar