Sider

søndag 28. juni 2015

Endelig i Porjus!

I dag har vi padlet for livet mot Porjus. Der har de butikk, og vi trenger oppbunkring av forsyninger! Havregrøten er tung å få i seg på morningen, så vi trenger litt variasjon. 


Vi har hatt en nydelig dag sammen på tur. Vi ser mye rein, gås og svaner. Men kun spor av elg. 


Her har vi nest siste stopp før Porjus! Sola og Ine glitrer i takt. Landskapet har endret seg veldig. Fjellene bølger seg lavt rundt oss. Ikke like vilt og vakkert som lengre nord, men vakkert på en annen måte. Myyyye knott og mygg, men på grunn av vinden er vi relativt skjermet. Gutta boys leser kart og finner ut hvor langt vi har padlet, og hvor mye vi har igjen. 


Sjekk den vanvittig blåe himmelen! Helt konge! 


På turen har vi brukt ullundertøy fra Aklima. Komplett fritid har et rikt utvalg av denne typen undertøy.  Selv om vi er i slutten av juni er det kjølig i luften og selvsagt litt mere vind ute på vannet. Vi har valgt å ha med den tykke varianten med ull utenpå og netting inni. Det har vært perfekt! Vi er kjempefornøyd med dette kjøpet! Intet mindre en genialt!

Da vi kom inn til Porjus stod stemninga i taket! 


Vi husket at det lå et gatekjøkken i sentrum, så vi strenet dit i hurtig tempo. Da vi så at Oyas gatekjøkken var åpen nærmest sprang vi inn! Det ble bestilt hamburger og pommes frites over en lav sko! Det kunne se ut som at vi aldri hadde sett mat i hele vårt liv :-D


Martin og Sebastian er mer en fornøyde!


Ine har fantaser om burger i flere dager og var salig i blikket etter første tygge. Etterpå var hun så mett at hun nærmest bikka overende :-D  I tillegg vugget hun enda etter all padlinga så hun var svimeferdig og lykkelig etter maten. 


Mortens appetitt var det ingenting å si på! Både han og Sebastian satte til livs 300 grams burgere med tilbehør uten så alt for mye om og men. 


I ren ekstase kjøpte Morten og Sebastian hver sin øl som ble drukket med andakt. 


Etter maten gikk vi oppover veien mot et utsalg av tørket reinkjøtt, røkt fisk, samekniver, juletrelyspærer, sjampo, fiskesaker, snus, sysaker, postkort, myggolje, tynnstrømpebukser, hårnåler, geitost og bursdagslys. Vi endte opp med ett par pakker tørket reinkjøtt og fiskesnøre. 


På veien kom vi over en plakat med tilbud om blandt annet aurajustering. Mye og mangt å oppleve her i Porjus med andre ord :-)


Etterpå var Ine klar for is, og vi andre heiv oss på bølgen. Da fikk Oyas gatekjøkken nytt besøk av oss. Is, kaffe og brus var en perfekt avslutning på dagen!
 
I morgen starter vi dagen med bæring rundt demningen her i Porjus. Før det skal det handles på ICA nære som åpner 10. 


Vi snakkes! Natta :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar