Sider

mandag 22. juni 2015

En laaaaaaang dag... og en koselig!

I går startet vi på ordentlig! Sånn skikkelig! Og for en start vi fikk! Akkasjaure viste seg fra sin beste side. Nydelig vær, vindstille og 14 grader. Naturen her er helt spesiell med høye og litt "late" fjell. Sneen ligger enda i fjellene og det er enda spor av sne og is langs vannet. Vatnet vi padlet
på er demmet opp. Det er sluppet så masse vann gjennom demningen at det føltes som om vi padlet i en gryte. Det var stein på stein, bratte eller ulente steinformasjoner opp mot sparsom vegetasjon, så vi fikk virkelig slite med å finne egnet camp. Resultatet var at vi padlet lengre en planlagt. Nærmere bestemt 31 km på 7,5 timer. Rompa var rimelig øm og armene sår ;-) kl 00.30 ble det ro i leiren.

I dag startet vi rolig. Alle var relativt slitne etter i går, så vi ble enige om å roe ned litt. I dag har været vært nydelig! Det er så bra for moralen at de første dagene på tur er uten rengn og dritt. I tillegg får vi kjørt inn rutiner som gjør hverdagene her ute i marka enklere for alle.

Vi har også hatt vår første bæring i dag forbi ei demning. Det gikk over all forventning! Vi har gått til anskaffelse av kanotraller, og det er et must når man må frakte kano og tung last over en lengre avstand. Anbefales på det sterkeste! Forflyttingen tok ca 1,5 time. Det nye vannet vi kom til heter Gårtjejavrre. Etter at vi bokstavlig talt snek oss ut i vannet, padlet vi et kvarter før det var tid for lunsj. I dag hadde vi St.Hansaften på forskudd :-) Vi hadde med pølser som måtte spises nemlig. Det ble bål, pølse, lompe, sprøstekt løk, ketsjup og Cola! Så digg! Etter en lang og god pause med mye latter, padlet vi en time og et kvarter. Målet var punktet på kartet med tid for ny bæring av kano og utstyr. Her har vi slått leir for natta. Dagens middag var gryterett fra toro med hjemmetørket karbonadedeig. Nå er ikke jeg stor fan av posemat, men det er utrolig hvor godt det smaker med all slags mat på tur!

Nettet her ute i villmarka er ikke helt til å stole på, i allefall ikke når man ønsker å publisere maaaange bilder :-) Så det kommer desverre ikke bilder enda.

Natta alle sammen! 


2 kommentarer:

  1. Gøy å følge dere........har gått og ventet på nyheter. God tur videre....

    SvarSlett
  2. Som jeg har ventet på oppdatering 😳 Er jo "med" på turen, så i går var jeg stranda på altanen uten oppdatering på hvor jeg egentlig skulle være. Nu - tilbake i kano og naturen - TAKK 😃
    Gleder meg til bildene 😍

    SvarSlett